PRIMARIA URLATI

PRIMARIA URLATI
Adresa/Address: 23 August, nr. 9
Localitatea/City: Urlati
Judetul/County: Prahova
Tara/Country: Romania
Cod postal/Zip Code: 106300
Telefon/Phone: 0244-271634, 271429
Fax: 0244-270010
Site Web/Website: http://www.urlati.ro 
Adresa de e-mail/Email Address:

Site-ul oficial al Primariei

Evenimente

  Spital cu personalitate juridica in orasul Urlati  (2006-11-20 – 2006-11-20)
  Un nou pod la Valea Pietrii, oraşul Urlaţi  (2006-11-20 – 2006-11-20)

Informatii Primarie

Satelor aflate in administratia primariei: Arioneştii Noi, Arioneştii Vechi, Cherba, Jercălăi, Mărunţiş, Orzoaia de Sus, Orzoaia de Jos, Scheau, Valea Bobului, Valea Crângului, Valea Mieilor, Valea Nucetului, Valea Pietrii, Valea Seman, Valea Urloi.
Suprafata Totala: 4.367 ha
Suprafata Intravilan: 1.372 ha
Suprafata Extravilan: 2.995 ha
Populatie: 11
Gospodarii: 3
Numar locuinte: 3
Numar gradinite: 5
Numar scoli: 2
Numar licee: 1
Numar universitati:  
Asezarea geografica:  
Activitati specifice zonei:  
Principalele activitati economice: Oraşul Urlaţi este situat în sud-estul judeţului Prahova , în zona de contact dintre Câmpia Română şi dealurile subcarpatice şi face parte din renumita regiune viti-vinicolă Dealu Mare, aflându-se pe celebrul Drum al Vinului.
Această situare geografică este favorabilă dezvoltării unor ativităţi agricole specifice, cum ar fi viticultura şi pomicultura.
Prelucrarea strugurilor a rămas şi aztăzi una din îndeletnicirile de bază a locuitorilor oraşului datorită demarării unor proiecte în cadrul Programului Sapard – construcţia de crame sau achiziţionarea de utilaje agricole pentru vie.
Din punct de vedere economic, după un puternic declin, înregistrat la începutul anilor `90, se înregistrează astăzi o uşoară revigorare economică a localităţii.
Înainte de anul 1898 oraşul era renumit în judeţ pentru industria sa extractivă , pentru industria uşoară-prin activitatea Filaturii de Bumbac şi pentru prelucrarea strugurilor, aici producându-se vin românesc din cel mai pur soi, cu faimă pe meleaguri îndepărtate.
Îm prezent deşi situarea geografică este favorabilă agriculturii, în oraş se derulează activităţi din aproape toate ramurile economice. Totuşi , localitatea nu se află pe primele locuri la nivelul judeţului, în cea ce priveşte contribuţia sa la produsul intern brut al judeţului Prahova, deţi beneficiează de resurse umane calificate.
În oraşul Urlaţi activau, la nivelul anului 2005, cca 56 de firme cu profil comercial, de producţie în domeniul panificaţiei, agricol,întreţinere şi reparaţii maşini şi utilaje agricole, întreţinere şi reparaţii autovehicule, depozite de materiale de construcţii, colectarea şi prelucrarea produselor viticole. Nota predominantă o reprezintă societăţiile comerciale ce au drept obiect de activitate producţia şi comercializarea produselor de panificaţie, iar la începutul acestui an urmează a fi deschisă o nouă societate comercială, având ca obiect de activitate producţia confecţiilor în sistem Lohn, cea ce va crea 2500 de noi locuri de muncă, atât pentru locuitorii oraşului, cât şi pentru cei de pe întreaga Vale a Cricovului Sărat.
În trecut,sectorul industrial era foarte bine reprezentat în această zonă, datorită în principal , industriei extractive, ocupânu-se, în principal de zăcămintele de petrol şi gaz de sondă,dar şi cele de cărbune.Prin restrângerea activităţii acestui sector şi restructurarea Schelei Boldeşti, industria a început să fie slab reprezentată în oraşul Urlaţi.
Totuşi în ultimii 2 ani,s-a înregistrat şi o uşoară revigorare şi a acestei ramuri a economiei locale.Aztăzi dintre sectoarele industriale se regăsesc industria alimentară şi cea uşoară, dar şi construcţiile.
Dacă până în anul 2002 se putea spune că în oraş economia se baza pe consum, odată cu intrarea societăţiilor din domeniul confecţiilor pe piaţa locală şi cu crearea de noi locuri de muncă această situaţie s-a schimbat.
Obiective turistice locale:  
Evenimente locale:  
Facilitati oferite investitorilor:  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *