PRIMARIA SLIMNIC

PRIMARIA SLIMNIC
Adresa/Address: Principala, nr. 6
Localitatea/City: Slimnic
Judetul/County: Sibiu
Tara/Country: Romania
Cod postal/Zip Code: 557240
Telefon/Phone: 0269-856101
Fax: 0269-856319
Site Web/Website:  
Adresa de e-mail/Email Address:

Informatii Primarie

Satelor aflate in administratia primariei: Slimnic, Ruşi, Veseud
Suprafata Totala: 10734 ha
Suprafata Intravilan: 423 ha
Suprafata Extravilan: 10311 ha
Populatie: 3604
Gospodarii: 1400
Numar locuinte: 1800
Numar gradinite: 3
Numar scoli: 3
Numar licee:  
Numar universitati:  
Asezarea geografica:

Comuna Slimnic este amplasată în apropierea Municipiului Sibiu (17 km), pe drumul de legătură între Sibiu-Mediaş
Poziţionată în sud-vestul Podişului Transilvaniei, pe teritoriul râului Şarba un afluent al râului Slimnic şi al acestuia, chiar pe DN 14 Sibiu-Mediaş. Comuna Slimnic este atestată documentar încă de la 1282 ca parte componentă a Provinciei Sibiului, dar în hotarele sale s-au găsit urme de locuire din vremuri preistorice. Astfel se demonstrează că pământul slimnicean a fost atât de primitor încât oamenii l-au ales încă din epoca neolitică, fără întrerupere până în zilele noastre. Prin stabilirea coloniştilor saşi pe teritoriul Slimnicului în a doua jumătate a secolului al XII-lea, Slimnic devine una dintre cele mai importante componente al scaunului Sibiului, menită să apere drumul între Mediaş şi Sibiu.

Activitati specifice zonei: Principala ocupaţie a populaţiei este agricultura şi creşterea animalelor, iar meseria fierăritului a jucat de-a lungul timpului un rol important, fapt pentru care în stema comunei este prezentă şi o potcoavă trecută prin inele.
Principalele activitati economice: Activităţi comerciale
Brutării
Prelucrarea lemnului
Obiective turistice locale: Cetatea Slimnicului – ridicată pe vremea saşilor, care dăinuie şi astăzi, fiind obiectivul turistic de referinţă al zonei- atestată documntar la 1282 – Monument Istoric
Biserica Evanghelică ( secolul XV) este un alt obiectiv turistic de referinţă al comunei, din care se mai păstrează şi astăzi o serie de detalii gotice, cum ar fi ferestrele şi cele trei portaluri din nord, vest şi sud. Oferta turistică a Silmnicului este întregită şi de frumuseţile naturale reprezentate în special de rezervaţia naturală de deasupra Văii Şarba cunoscută drept Dealul Zakel care prin „insula” de stepă înconjurată de ecosisteme mezofile constituie o raritate în România. Aici au fost identificate peste 260 de specii de plante vasculare şi 400 de specii de insecte.
Evenimente locale:  
Facilitati oferite investitorilor:  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *