PRIMARIA PUCHENII MARI

PRIMARIA PUCHENII MARI
Adresa/Address: DN 1, nr. 257
Localitatea/City: Puchenii Mari
Judetul/County: Prahova
Tara/Country: Romania
Cod postal/Zip Code: 107485
Telefon/Phone: 0244-477000, 477305, 477225
Fax: 0244-477305, 477225
Site Web/Website: http://www.pucheniimari.ro 
Adresa de e-mail/Email Address:

Site-ul oficial al Primariei

Informatii Primarie

Satelor aflate in administratia primariei: Puchenii Mari, Puchenii Mici, Puchenii Moşneni, Miroslăveşti, Pietroşani, Moara, Odăile
Suprafata Totala: 5492 ha
Suprafata Intravilan: 672 ha
Suprafata Extravilan: 4820 ha
Populatie: 8885
Gospodarii: 2999
Numar locuinte: 2703
Numar gradinite: 5
Numar scoli: 5
Numar licee:  
Numar universitati:  
Asezarea geografica:

Comuna Puchenii Mari este situată în judeţul Prahova, judeţ ce cuprinde un teritoriu care se întinde, de la Nord spre Sud, de pe culmile înalte ale Munţilor Bucegi, până în Câmpia Ploieştilor, pe malurile râului Ialomiţa.
Comuna este situată în partea de sud a judeţului Prahova, la o distanţă de 14 km de municipiul Ploieşti, desfăşurându-se de-a lungul DN1 Bucureşti-Ploieşti pe o lungime de cca 5,5 km.
Comuna este traversată de 2 drumuri judeţene care fac legătura între comunele învecinate şi comuna Puchenii Mari.

Activitati specifice zonei: Legumicultura
Legumicultura a devenit după 1990 principala ocupaţie a locuitorilor comunei Puchenii Mari, practicându-se îndeosebi în satele Pietroşani şi Puchenii Moşneni.
Apropierea de Ploieşti şi Bucureşti a facilitat dezvoltarea acestei ocupaţii, dat fiind existenţa pieţelor de desfacere în cele două mari oraşe. În sprijinul legumicultorilor de pe teritoriul comunei noastre am realizat o piaţă agroalimentară de gross şi en-detail, căreia urmează a i se realiza şi copertină, în care îşi comercializează produsele atât locuitorii noştrii, dar şi producători din alte zone.
Principalele activitati economice: Împletituri
Este o activitate pe cale de dispariţie datorită cererii restrânse de astfel de bunuri pe piaţă de consum. Împletirea de răchită şi papură cu rezultat final rogojinile sau coşurile, se mai practică de aproximativ 10 persoane fizice sau asociaţii familiale.
Cahle pentru sobe
Plăcile pentru sobă sau cahlele aşa cum mai sunt denumite se realizează de către 30 de persoane fizice şi asociaţii familiale precum şi de către o societate comercială, centrul producătorilor acestor bunuri fiind localizat în Odăile, dar producători se regăsesc şi în celelalte sate.
Societaţi comerciale
În comuna noastră funcţionează peste 100 de societăţi comerciale din diferite domenii de activitate, ponderea ce mai mare deţinând-o firmele ce au ca principal obiect de activitate comerţul de bunuri.
Obiective turistice locale: Biserica „Sf. Gheorghe” pictată de Nicolae Grigorescu
Evenimente locale:

Una dintre principalele tradiţii ale comunei noastre este cea a Bobotezei, sărbătorită în Pietroşani. Obiceiul constă în botezarea de către preotul satului Pietroşani a cailor după slujba de Bobotează, obicei care se pierde în negura timpului.
După botezul cailor, considerat benefic de către localnici pentru animalele ce vor servi la activităţile agricole din an, are loc o întrecere pentru a desemna cel mai bun cal şi călăreţ. Dacă până în anii trecuţi la sărbătoare erau prezenţi cetăţeni din Pietrosani şi din comună, acum participarea este numeroasă, strângând pretendenţi la titlul de cel mai bun echipaj, şi din comunele învecinate.

Facilitati oferite investitorilor:  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *