PRIMARIA POIAN

PRIMARIA POIAN
Adresa/Address: Principală, nr. 10
Localitatea/City: Poian
Judetul/County: Covasna
Tara/Country: Romania
Cod postal/Zip Code: 527140
Telefon/Phone: 0267-368629
Fax: 0267-368629
Site Web/Website: http://www.comunapoian.ro 
Adresa de e-mail/Email Address:

Site-ul oficial al Primariei

Informatii Primarie

Satelor aflate in administratia primariei: Poian, Belani
Suprafata Totala: 5926 ha
Suprafata Intravilan: 126 ha
Suprafata Extravilan: 5800 ha
Populatie: 1800
Gospodarii: 910
Numar locuinte: 714
Numar gradinite: 2
Numar scoli: 2
Numar licee:  
Numar universitati:  
Asezarea geografica:

Comuna Poian este situată în Podişul Transilvaniei, în nord-estul judeţului Covasna, la poalele Munţilor Bodoc şi Oituz, la nord-est se învecinează cu jud. Bacău, iar la sud Râul Negru şi la vest se învecinează cu Municipiul Tg. Secuiesc.

Activitati specifice zonei: Activitatea economică a comunei are la bază în principal agricultura. Se cultivă cartofi de toamnă, grâu, orz, sfeclă de zahăr, legume. De asemenea, populaţia se preocupă de cresterea animalelor domestice, cum ar fi: bovine, ovine, porcine, păsări, realizând astfel necesarul de carne tăiată pentru consum, precum şi un surplus pentru valorificare în condiţii de piaţă.
Principalele activitati economice: Pe raza comunei activează societăţi comerciale de tip individual, meşteşugari având ca activitate cioplire în piatră, tâmplărie, zidărie, tinichigerie, etc. De asemenea, există o staţie de îmbuteliere a apei minerale dar care nu funcţionează în prezent datorită lipsei autorizaţiei de exploatare a apei minerale.
Obiective turistice locale: Relieful variat, preponderent muntos creează posibilităţi remarcabile pentru practicarea drumeţiilor şi turismului montan. Padurile întinse şi fondul cinegetic bogat oferă posibilităţi unice pentru practicarea turismului de vânătoare. La nivelul comunei există resurse naturale, fizice şi culturale care pot crea o bază importantă în vederea dezvoltării turismului.
Obiective turistice locale:
În satul Belani se află Şura lui Orbán Lázár, o colecţie muzeală de istorie locală. Acesta păstrează obiecte reprezentative ale agriculturii din zona. In cele două sate din componenţa comunei sunt 3 biserici catolice şi ortodoxă greacă. Activitatea postvulcanică lasă şi el amprentă. Există două izvoare de apă minerală, care au fost considerate ani la rând, fiind cel mai „gustos” din judeţ. Pe crestele muntelui, o cruce monumentală ne indică faptul că ne aflăm intr-un sat creştin. De lângă cruce, priveliştea asupra depresiunii Trei Scaune, conferă vizitatorului o linişte sufletească, si pace.
În staţiunea turistică şi de agrement, districtul Cătruşa, este o dezvoltare continua în cea ce priveşte diversitatea de cazare şi de ocupare a timpului liber. Se contruiesc vile şi pensiuni
Evenimente locale:

Zilele localităţii Poian: 3-4 mai
Localitatea Poian:3Mai- hramul bisericilor localităţilor.

Facilitati oferite investitorilor: Se pot investi în: agricultură, silvicultură, agroturism, pomicultură, exploatarea carierei de piatră şi izvorul şi staţia de îmbuteliere a apei minerale „NEMERE”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *