PRIMARIA DRAGUTESTI

PRIMARIA DRAGUTESTI
Adresa/Address: Str. Principala, nr 115
Localitatea/City: Dragutesti
Judetul/County: Gorj
Tara/Country: Romania
Cod postal/Zip Code: 217225
Telefon/Phone: 0253-227625
Fax: 0253-227543
Site Web/Website: http://www.dragutesti.net 
Adresa de e-mail/Email Address:

Site-ul oficial al Primariei

Informatii Primarie

Satelor aflate in administratia primariei: Drăguţeşti, Iaşi-Gorj, Urecheşti, Tâlveşti, Cârbeşti, Dâmbova
Suprafata Totala: 5966 ha
Suprafata Intravilan: 550 ha
Suprafata Extravilan: 5416 ha
Populatie: 5238
Gospodarii: 2012
Numar locuinte: 2960
Numar gradinite: 6
Numar scoli: 5
Numar licee:  
Numar universitati:  
Asezarea geografica:

Comuna este situata pe DN 66 (E79), la 8 km de municipiul Tg. Jiu.Meleaguri de straveche locuire umana, comuna Dragutesti constituie o zona olteneasca bine individualizata si reprezentativa in care oamenii, locurile, apele, vietuitoarele, in general intreaga natura, cerul curat ori stelele atat de vii, reverbereaza, in zaristea Jiului, sentimentul duratei si revelatia atotprezentei divine.
Denumirea comunei poarta amprenta vechimii ei, si provine de la numele unui satean numit Dragut, care avea o functie importanta in judet. Ca atestare documentara, comuna Dragutesti a fost fondata in anul 1968, dupa noua redistribuire administrativ teritoriala, prin unirea comunelor Iasi-Gorj si Carbesti. Comuna Dragutesti este situata in partea centrala a judetului Gorj , fiind vecina cu municipiul resedinta de judet Targu-Jiu, avand legatura directa cu Drumul European E79.
In comuna Dragutesti au domiciliul stabil 5212 locuitori iar suprafata acestei comune este de 5416 ha. Reteaua de sate a comunei Dragutesti cuprinde satul de centru Dragutesti, si un numar de 5 sate apartinatoare si anume : Iasi-Gorj, Carbesti, Talvesti, Urechesti, Dambova. Relieful din acest colt al Olteniei prezinta o armonie si o frumusete rara, care atrage atentia oricarui trecator, fiind alcatuit in cea mai mare parte din campii si lunci dar si din dealuri acoperite cu vegetatii forestiere. O parte din locuitorii comunei isi desfasoara activitatea in minerit iar alta parte a locuitorilor se ocupa cu ingrijirea animalelor si cultivarea pamantului.
Pe raza comunei se gasesc trei scoli generale cu un numar de 38 Sali de clasa si un numar total de 350 elevi. Totodata mai exista sase gradinite cu un numar de 120 prescolari. De asemenea pe teritoriul comunei sunt inregistrate lacasuri de cult in Dragutesti, Urechesti, Talvesti, Iasi-Gorj, Carbesti, Valeni.Cultura si arta sunt reprezentate in comuna existand o biblioteca si un camin cultural , avand sediul in aceeasi cladire. Comuna beneficiaza de serviciile unui dispensar uman situat in Iasi-Gorj , precum si a punctelor sanitare din Dragutesti si Talvesti, de asemenea mai functioneaza in comuna Dragutesti un cabinet stomatologic si unul veterinar.

Activitati specifice zonei: Agricultura
Cresterea animalelor
Prelucrarea lemnului
Pomicultura
Viticultura
Exploatare materiale de constructii, nisip, balast, lemn
Olarit
Fierarie
Împletitura din rachita
Principalele activitati economice: Prestari servicii
Abatorizarea carnii
Obiective turistice locale: Popas turistic MVM – strand, teren sportiv
Biserici de lemn la Urechesti, Cârbesti (Valeni)
Casa Tatarascu
Sediul Primariei
Evenimente locale:  
Facilitati oferite investitorilor: Punem la dispozitie spatii si terenuri
Scutiri de impozite si taxe locale
Acces
Telefon
Cale ferata, etc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *