PRIMARIA BRUSTURI

PRIMARIA BRUSTURI
Adresa/Address: Principală, nr. 200
Localitatea/City: Brusturi
Judetul/County: Bihor
Tara/Country: Romania
Cod postal/Zip Code: 417090
Telefon/Phone: 0259-326833
Fax: 0259-326833
Site Web/Website: http://www.primariabrusturi.ro 
Adresa de e-mail/Email Address:

Site-ul oficial al Primariei

Informatii Primarie

Satelor aflate in administratia primariei:  
Suprafata Totala:  
Suprafata Intravilan:  
Suprafata Extravilan:  
Populatie:  
Gospodarii:  
Numar locuinte:  
Numar gradinite:  
Numar scoli:  
Numar licee:  
Numar universitati:  
Asezarea geografica:

Comuna Brusturi este asezata la NE de municipiul Oradea, la 35 km, si la 12 km de soseaua E 60 Oradea-Cluj. Tot in directia NE de la soseaua E 60 se ramifica, din satul Uileacu de Cris, drumul judetean 767 care trece prin comuna Brusturi  spre Derna, Voivozi si mai departe spre Marghita.
Comuna Brusturi este asezata in Depresiunea Vaii Ghepesului, la poalele muntilor Plopisului, avand in partea de NE  dealurile Plopisului, la N comuna  Derna, la NV comuna Spinus, la V comuna Sirbi si la S comuna Tileagd.
Depresiunea Vaii Ghepesului incepe la poalele dealurilor Plopisului si brazdeaza comuna Brusturi pe o lungime de 10 km avind o latime de 0.5 km in zona montana satul Cuiesd si 2 km in aval de vecinatate cu comuna Spinus.

Activitati specifice zonei: Agricultura
Cresterea animalelor
Principalele activitati economice: Comert
Agricultura
Obiective turistice locale:  
Evenimente locale:

Anual, se organizeaza Zilele comunei, sarbatoare ce are loc in ultima saptamana a lunii august, respectiv vinerea, sambata si duminica.

Facilitati oferite investitorilor: Ca oportunitati de afaceri in comuna mentionam urmatoarele:
Satul Picleu: zona Farcasa strabatuta de paraul Valea Farcasa, cu multe izvoare cu apa, avand o lunca de circa 4 km, inconjurata de mari paduri seculare.
Aerul curat, cu un pitoresc cum rar se intalneste, intr-o liniste deplina, zona valea Farcasii este o oportunitate deosebita pentru agroturism
Varasau, un sat mic cu aceleasi caracteristici, exista o cabana a Ocolului Silvic Marghita.
Satul Loranta la o altitudine de circa 400 de metri cu multe culmi si vai, zona arata ca o depresiune care poate fi incadrata intr-un tablou ca un original plai mioritic. Din punct de vedere al zonelor pentru turism satesc putem aprecia zona Valea Fanetelor de la Picleu, zona Farcasa, unde se pot construi case de vacanta pentru agrement si odihna, prin valorificarea peisajului natural cumulat cu un traseu potential de circulatie turistica de tranzit, putand avea in vederea exploatarii din Tatarus.
In toate aceste zone se pot construi adevarate sate de vacanta, de agrement si turism si totul fara prea multe investitii.
Exista o vasta posibilitate pentru partii de schi. Se pot forma multe itinerare si trasee pe dealurile din jur si prin padurile invecinate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *