PRIMARIA AITA MARE

PRIMARIA AITA MARE
Adresa/Address: Principală, nr. 206
Localitatea/City: Aita Mare
Judetul/County: Covasna
Tara/Country: Romania
Cod postal/Zip Code: 527005
Telefon/Phone: 0267-355582, 355533
Fax: 0267-355582
Site Web/Website: http://primariaaitamare.ro 
Adresa de e-mail/Email Address:

Site-ul oficial al Primariei

Informatii Primarie

Satelor aflate in administratia primariei: Aita Mare
Suprafata Totala: 6797 ha
Suprafata Intravilan: 198 ha
Suprafata Extravilan: 5811 ha
Populatie: 1790
Gospodarii: 1695
Numar locuinte: 817
Numar gradinite: 2
Numar scoli: 2
Numar licee:  
Numar universitati:  
Asezarea geografica:

Comuna Aita Mare este situata in partea vestica a judetului Covasna. Teritoriul administrativ al comunei cuprinde Lunca Oltului, piemontul si o parte a versantului vestic al muntilor Baraolt. Se afla la distante aproximativ egale de principalele centre urbanistice importante: 40 km de Sf. Gheorghe, 40 km de Brasov si 16 km de Baraolt. De comuna Aita Mare apartine localitatea Aita Medie, aflata la o distanta de 4 km de localitatea Aita Mare.

Activitati specifice zonei: Agricultură, Zootehnie, Comerţ, Prestări servicii (mori, brutării, tâmplării), Domeniul educaţional şi cultural
Principalele activitati economice: Principala ocupatie in zona este agricultura si zootehnia, populatia activa lucrand si in domeniul serviciilor de exploatare si prelucrare a lemnului, constructii, confectii, prelucrarilor prin aschiere.
Obiective turistice locale: Comuna Aita Mare este amplasata intr-o zina pitoreasca, cu numeroase izvoare de apa minerala si apa termala la Biborteni, izvoare valorificate in bai pentru tratament antireumatic.
Zona este propice dezvoltarii agroturismului si turismului.
Pestera Meresti se afla la 45 km distanta, iar la cheile Varghisului si Ozunca exista 2 rezervatii naturale.Cetatea sătească cu biserica unitariană, Casa memorială „Kriza Janos”, Casa parohială unitariană cu placa memorială „Kriza Janos”
Comuna Aita Mare are numeroase atractii turistice:
biserici,
monumente,
conace.
Zone de agrement apropiate:
Biborteni,
Cheile Varghisului,
Bodvai.
Evenimente locale:  
Facilitati oferite investitorilor: Forta de munca este calificata in meseriile: mecanici, strungari, lacatusi, soferi, electricieni, sudori, contabili, economisti, precum si un numar relativ redus de personal cu studii superioare. Activitatile de tip industrial se reduc la 4-5 unitati de tamplarie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *